3 / 5

Achizitiile insiderilor pe acest SIF au doua explicatii

Brokerul de la Intercapital ne-a declarat ca tergiversarea deblocarii actiunilor gratuite in cazul SIF3 a creat o nervozitate in randul investitorilor si asteptari nu tocmai pozitive.

“De aceea, consider ca achizitiile importante de actiuni facute de insideri pe SIF Transilvania ar trebui tratate diferentiat fata de celelalte SIF-uri, logica realizarii acestora avand o dubla semnificatie, mai ales ca aceste actiuni au inregistrat de la inceputul anului cea mai mare scadere dintre societatile de investitii financiare, iar momentul realizarii acestor achizitii a coincis cu deblocarea actiunilor gratuite", spune Aldea.

Astfel, prin aceste achizitii s-a vrut probabil sa se transmita in piata un semnal pozitiv in legatura cu actiunile emitentului si increderea persoanelor din interiorul societatii in potentialul lor de crestere. In acelasi timp, insa efectuarea achizitiilor nu putea fi realizata daca acele persoane nu erau convinse ca pretul este unul foarte bun, pentru ca erau implicate propriile resurse financiare, continua Aldea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri