2 / 7

Dupa raportari, tendinta generala a fost de scadere

Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Est Invest, a declarat ca influenta perioadei de raportari pentru primul semestru s-a resimtit in cresterea bursei dupa minimele atinse in iunie, pe baza anticiparilor facute de investitori si speculatori.

“Raportarile emitentilor de pe BVB au adus un sentiment de optimism relativ pe intreaga piata de capital, insa numai retroactiv. Se observa ca odata cu publicarea raportarilor, desi bune, emitentii scad destul de mult”, a mai spus Murgoci.

Practic, in momentul publicarii rezultatelor, societatile nu au performat pe cat se astepta piata, nimeni nu a mai cumparat si speculatorii au vazut acest lucru ca pe un semnal de descarcare. “Acest lucru se datoreaza faptului ca tranzactiile pe BVB se fac mai mult cu scop speculativ, iar prin marcarea profiturilor realizate ca urmare a cresterilor generate de „febra” profiturilor preturile tind sa scada”, crede reprezentantul Est Invest.

Andreea Ciobanu, responsabilul departamentului de analiza al Intercapital Invest, considera evolutia bursei oarecum normala, tinand cont de sensibilitatea indicilor BVB la evolutiile externe. “Trebuie sa mai avem in vedere si ultimele stiri legate de performantele marilor economii ale lumii, in trimestrul II 2008 multe tari cunoscand scaderi ale Produsului Intern Brut. Este practic primul trimestru dupa un an de criza in care efectele turbulentelor de pe pietele financiare “au reusit” sa se faca cunoscute mai clar in economiile reale”, ne-a declarat analista.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri