3 / 7

Azomures si Antibiotice – evolutie similara

Producatorul de ingrasaminte Azomures a afisat in primele sase luni ale acestui an un profit net de 132,23 milioane lei (36 milioane euro), dupa pierderile inregistrate in intervalul similar din 2007, pe fondul cresterii afacerilor cu 55%. In prima jumatate a anului trecut, Azomures inregistrase pierderi de 6,13 milioane lei.

Prima reactie a pietei dupa anuntarea rezultatelor a fost o crestere de 14% in debutul sedintei. “Pe parcursul zilei au intervenit vanzatorii si compania a inchis in stagnare”, explica Barbulescu.

Ieri, actiunile au inregistrat cea mai mare scadere din aceasta luna, de 5,08%, adancind pierderea din aceasta saptamana la 4%.

Antibiotice Iasi a avut, dupa raportari, o evolutie similara cu Azomures – initial a crescut, dar spre final aprecierea s-a domolit.

Producatorul de medicamente a raportat pe primul semestru al anului un profit net de 16,65 milioane lei (4,54 milioane euro), in declin cu 20% fata de perioada similara din 2007, pe afaceri in usor avans. Afacerile din prima jumatate a acestui an au sporit cu numai 5%, ajungand la 107,32 milioane lei (29,24 milioane euro).

In afara de prima zi a saptamanii, actiunile ATB au inregistrat scaderi, la finalul sedintei de tranzactionare de ieri acestea au inchis la o valoare in scadere cu 3,05%. De la inceputul saptamanii, actiunile s-au depreciat cu 9,28%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri