3 / 5

Cum va evolua bursa pe termen scurt?

Specialistii evita sa dea un raspuns concret. Factorii care ar putea indica momentul exact al unei reveniri lipsesc, iar previziunile sunt usor optimiste.

“Va fi in continuare o lupta intre vanzatori si cumparatori, dar mi-e greu sa cred ca preturile nu se vor opri aici”, crede Ceuca.

Evolutia din ultima perioada vine ca urmare a stirilor proaste de pe bursele externe, investitorii luand pozitii de vanzare mari pe seama acestor informatii negative, dublate de caderile burselor din Tokyo, America si ieri din Europa. “Este posibil sa sistam la o revenire, mai ales ca piata a fost drastic corectata, dar nu ma astept la lichiditate foarte mare”, a mai spus Marcel Murgoci.

Nici brokerul de la Intercapital nu poate estima cand se va opri scaderea, mai ales ca mereu apar unele tranzactii pe anumiti emitenti, in zonele de suport.

“Spargerea rapida a suporturilor ma face sa cred ca evolutia descendenta va mai continua cel putin pentru cateva sedinte. Daca dimensiunea acestor scaderi va fi cel putin la fel de mare, este posibil sa asistam la o extenuare a trendului descendent si pe termen scurt sa se inregistreze unele reveniri”, a conchis Irimin.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri