4 / 5

Mai sunt strainii interesati sa investeasca la o bursa cu asemenea scaderi?

Dupa toate aceste date, care nu sunt deloc straine pentru investitorii nerezidenti, intrebarea este daca acestia ar mai fi interesati sa investeasca intr-o piata care a suferit asemenea scaderi, pe fondul unei crize ce nu a avut multe influente directe.

Specialistii spun ca in momentul in care pe plan international situatia se va clarifica si nu vor mai exista riscuri majore, strainii vor fi interesati sa investeasca in Romania, mai ales ca preturile actiunilor au un discount major.

“Piata din Romania va fi atrage investitori straini dupa ce acestia isi vor reface poztiile pe piete mai lichide, din pacate BVB e mai putin atractiva din puctul de vedere al lichiditatii. Chiar daca din punct de vedere fundamental preturile actiunilor de la BVB sunt atractive, valoarea acestora va fi recunoscuta dupa ce vom vedea la nivel global investitorii atrasi de pietele de actiuni”, a mai spus Mihail Ion(foto).

In conditii de turbulente pe pietele financiare ale lumii si de prognoze pentru incetinirea cresterii economice in marile economii ale lumii, apetitul pentru risc scade si deci si activitatea investitorilor institutionali nerezidenti pe piata noastra de capital.

“Exista un context nefavorabil pe plan international, insa in conditii de stabilizare a pietelor externe cu siguranta ca nivelul scazut al cotatiilor actiunilor romanesti va atrage din nou atentia jucatorilor internationali de calibru, iar bursa de valori va reveni si in atentia investitorilor de retail, dar si a companiilor care ar dori listarea”, crede Andreea Ciobanu, sefa departamentului de analiza de la Intercapital.

Managerul KD este de parere ca marii investitori institutionali ar putea fi interesati sa investeasca in piata din Romania. “Insa, pentru ca aceste reorientari ale politicilor de investitii sa se produca, trebuie ca analistii economici sa prezinte in rapoartele lor argumente temeinice de crestere. Aceasta crestere poate veni doar printr-o schimbare a strategiei de dezvoltare a Romaniei, posibila doar atunci cand ‘politicul’ isi va face temele”, a conchis acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri