2 / 4

Pierderile inregistrate de la inceputul anului au fost usoare

„Reducerea activitatii de tranzactionare pe piata reglementata BVB, reflectata prin volumele modeste de tranzactionare coroborate cu reducerile semnificative ale preturilor actiunilor cotate, nu a afectat semnificativ veniturile din activitatea de exploatare (venituri din comisioane de tranzactionare) pe care Goldring le-a realizat pe parcursul primului semestru al anului curent.”, a declarat, pentru Wall Street, Ioan Ovidiu Spatacean, director general al casei de brokeraj.

Veniturile Goldring obtinute din comisioane de tranzactionare aferente clientilor activi s-au diminuat cu doar 1,86%, de la 104.919,71 lei, in S1 2007, la 102.967,76 lei, aferent S1 2008.

Horatiu Moga, director marketing in cadrul Ventrust Investment, ne-a explicat ca avand in vedere administrarea portofoliului in mod discretionar si politica de plasamente, respectiv plasarea a 60% din portofoliu in deal-uri, respectiv actiuni care nu coreleaza cu piata, cu exit controlat la un termen de 1 an de zile, scaderea pietei a afectat doar 40% din valoarea portofoliului controlat de catre SSIF. Exit-urile realizate pana la finalul lunii iulie au acoperit o parte din pierderile nemarcate.

“Am preferat ca pe actiunile speculative sa nu vindem, cu ipoteza ca in piata romaneasca de capital, desi supraevaluata in august 2007, scaderile si corectiile sa fie la un nivel care sa asigure un nivel de rentabilitate - risc global pe portofoliu (cu exit-urile pe anumite deal-uri) la nivelul asteptarilor clientului”, continua Moga.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri