2 / 7

Bursa romaneasca este neinteresanta

Analist la o companie ceha, Fer se ocupa de piata de capital romaneasca, mai exact de cele mai importante companii. Acesta ne-a declarat ca are foarte putini clienti activi pe BVB, in conditiile in care toti clientii lor sunt institutionali.

“BVB se vede foarte mica din Cehia. Sunt putine companii cu capitalizare mare, dar free-float foarte mic. In plus, nu exista capital local care sa sustina piata, cum sunt fondurile de pensii. Acestea, plus alte motive fac ca bursa noastra sa fie neinteresanta din punct de vedere al marimii.

Lasand criza la o parte, Fer crede ca scaderile BVB din ultimul an au fost amplificate si de contextul macroeconomic si de asteptarile analistilor din acest domeniu.

“Anul viitor este preconizat un slow-down in special in sectorul bancar, cauza fiind structura PIB-ului in Romania, in care consumul este cel mai important element”, crede analistul.

Cand ai asemenea premise, toata lumea e neincrezatoare monedei nationale, asupra structurii cresterii economice a Romaniei.

“Chiar daca aceasta este de 8-9%, cresterea vine din sectoare sezoniere si nu din industrie, lucru ce nu este foarte imbucurator”, a mai spus Fer.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri