4 / 7

Dincolo de criza, bursa romaneasca are si alte probleme

Dincolo de criza, problemele pietei de capital romanesti sunt mult mai acute si profunde. Lipsa unei diversificari a instrumentelor financiare, numarul foarte mic de IPO-uri, dezinteresul din partea CNVM si a mediului politic pentru bursa sunt doar cateva dintre acestea.

“Ar trebui sa se intample foarte multe lucruri, dar nu vad o rezolvare prea curand. E greu de spus de unde ar putea veni aceasta schimbare”, spune Fer. “Si la nivel macro, toti banii care intra din investitii i-am putea directiona catre infrastructura sau alte sectoare. Se pot face multe. Dar exista o stare de supraincalzire a economiei si o temere ca s-ar putea deprecia. De aici pleaca totul, de la neincredere si sentimente negative”, a mai comentat analistul de la Wood&Company.

Daca ar fi conditii macro favorabile, in-flow-uri de capital clare catre bursa, fonduri de pensii bine reglementate ar exista o structura interna care ar permite intrari constante de bani in piata, crede acesta.

“Criza asta va cerne multe lucruri, va cerne casele de brokeraj, multe companii vor avea probleme. Criza de lichiditate va fi resimtita din plin de companiile din retail si de cele cu indatoare mare catre banci”, a mai spus Fer.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri