5 / 6

Masurile nu vor rezolva efectele crizei financiare

Chiar daca masurile luate de aceste doua institutii au fost primite relativ bine de brokeri, in ciuda reticentei lor, acestia spun ca nu sunt suficiente pentru a indeparta efectele crizei financiare de la nivel global.

“In opinia mea, evolutia indicatorilor macroeconomici este prevalenta. Consider ca piata din Romania are nevoie de capitaluri straine in conditiile in care reticenta investitorilor locali ramane la un nivel ridicat. Aceste capitaluri se vor misca atunci cand conditiile macroeconomice vor fi prielnice”, ne-a explicat Silviu Enache.

Acesta crede ca solutiile trebuie dublate de masuri si pe alte planuri privind protectia investitorilor, transparenta emitentilor si incurajarea finantarilor prin intermediul pietei de capital.

Razvan Pasol crede ca impactul pe termen scurt al masurilor anuntate ieri este favorabil, dar acestea nu pot rezolva crizele de pe pietele financiare internationale - principalele elemente care determina scaderea actiunilor BVB.

”Pe termen scurt este posibil sa asistam la o schimbare de perceptie la nivelul investitorilor, dar ei se uita in continuare la ce se intampla pe pietele externe. Ca urmare, solutia ajuta, dar nu reprezinta cheia iesirii din criza scaderilor pe bursa”, a declarat Murgoci.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri