2 / 5

Tranzactiile mari se vor muta pe piata Deal

In ce priveste masurile cu privire la piata Deal, Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest (foto), sustine doar o parte dintre acestea.

“Sunt de acord cu principiul eliminarii limitei de variatie a pretului pentru tranzactiile Deal; o asemenea masura va incuraja tranzactiile mari ale clientilor institutionali”, a declarat Pasol, pentru Wall-Street.

Insa, managerul nu este de acord cu reducerea limitei minime de tranzactie pe acest segment de la 700.000 la 200 000 lei.

“O asemenea masura va duce la mutarea unei parti semnificative din tranzactiile de pe piata Regular pe piata Deal, cu efecte asupra eficientei pietei. In contextul eliminarii limitei de variatie a pretului pe piata Deal, valoarea minima a unei tranzactii ar trebui sa creasca, nu sa scada”, a mai explicat Pasol.

In schimb, Bogdan Mortu, broker la KD Capital Management, considera importante deciziile privind eliminarea limitei de variatie si reducerea sumei pentru care o tranzactie poate fi incadrata ca fiind una Deal.

“Practic, se urmareste traslatarea tranzactiilor mari de pe REGULAR pe DEAL, atenuand astfel efectul vanzarilor masive asupra preturilor din piata. Din pacate, aceasta masura nu este coroborata imediat cu masura de reducerea a comisioanelor percepute pietei DEAL, acesta fiind un punct de discutie pentru AGA Extraordinara a BVB din 26 noiembrie”, a explicat brokerul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri