3 / 8

Specialistii asteapta un declin major al pietei imobiliare

Daca Bursa a fost prima afectata de criza financiara mondiala, nici celelalte domenii nu vor fi ocolite, chiar daca efectele de-abia acum incep sa fie vizibile.

Analistul de la Wood, Ovidiu Fer, este de parere ca cele mai afectate segmente vor fi cel bancar, imobiliar si de retail.

Sectorul imobiliar pare ca este asteptat sa aiba un declin major, cauzat de turbulentele internationale.

“Avand in spate si o importanta componenta speculativa, pare unul dintre sectoarele candidate la categoria ‘efecte dramatice’. Este de asteptat o precipitare in a valorifica aceste resurse, pentru ca vorbim de o zona in care acum stau blocate sume uriase de bani, care pot constitui raspunsul la cererea acuta de lichiditati. Efectul acestui ‘sell-off imobiliar’ poate fi dramatic, dar, intr-un anumit sens, pozitiv”, a explicat Alex Stoian.

Destul de legat de acesta este si sectorul constructiilor (unul din motoarele cresterii noastre in ultima vreme), dar si industriile de bunuri de folosinta indelungata si serviciile conexe.

“Acestea sunt insa doar unele dintre punctele in care criza poate deveni vizibila; in realitate interdependentele dintre sectoarele economice vor face ca aceasta sa se manifeste metastatic, intinzandu-se rapid in toate directiile”, a mai spus Stoian.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri