2 / 7

Un bancher de investitii munceste 12 ore si traieste din bonusuri

Pe o piata cu un numar atat de mare de potentiali clienti, intotdeauna se intampla cate ceva, crede Toni A. Romani, unul dintre romanii de pe Wall-Street.

Bancherul povesteste ca in paralel cu declinul activitatii cu clientii existenti au aparut o sumedenie de clienti noi, care cunosteau firma, dar nu aveau in plan sa inceapa vreo tranzactie anul acesta. “Dar conditiile s-au schimbat si, in consecinta, si planurile lor. Asa ca suntem ceva mai ocupati in perioada asta si chiar acum cateva zile am angajat un specialist exclusiv pentru segmentele care se vor dezvolta rapid in urmatoarele 12 luni”, a declarat Romani.

Ca si timp de munca, cresterea volumului de activitati a adus mai multe weekend-uri aglomerate si munca mai intensa decat de obicei.

“Aceasta este o consecinta a faptului ca apar multe urgente si pentru ca apar decizii cruciale luate in decurs de cateva ore. Pentru mine, o zi de munca nu se mai rezuma doar la 11-12 ore, ci chiar la 13-14 ore. Dar acesta e programul obisnuit al unui bancher de investitii”, se consoleaza Tony A. Romani.

Din punctul de vedere al castigurilor, salariul de baza a ramas neschimbat si, de regula, se schimba doar o data pe an.

“Salariul unei persoane la nivelul meu oscileaza in jurul sumei de 100.000 de dolari/an, variabil in functie de anul de angajare si de firma, insa lumea pe Wall Street nu traieste din salariu. Toata lumea munceste cu gandul la bonusuri, variabile in functie de performanta individuala si a firmei”, declara Romani.

El spune ca, in realitate, bonusurile variaza intre 50% la 500% din salariu, in functie de experienta, tranzactiile la care ai lucrat si evolutia pietei in general.

Pe langa aceste satisfactii materiale, selectia naturala lasa urme adanci si pe Wall-Street: cei care nu au performante la inaltimea asteptarilor de regula nu rezista pana la momentul bonusului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri