6 / 7

De la Loteria Vizelor la investment banking

Romanul a renuntat la Facultatea de Drept inceputa in Romania si la traiul decent pe care il avea in tara pentru a lua viata in piept, pe cont propriu, dincolo de ocean.

“In primul an am avut tot felul de joburi care nu necesitau cunostinte vaste de limba engleza. Nefiind foarte interesat sa plec pana atunci, nu stateam prea bine la acest capitol si a trebuit sa aprofundez”, spune Toni A. Romani.

Fiindca plecarea subita l-a determinat sa renunte la studiile incepute in Romania, acesta a inceput o facultate in New York.

“Am fost silit sa o iau de la 0 cu studiile universitare, dar imi dau seama ca mi-a folosit – am reusit sa trec prin intreg ciclul de dezvoltare intelectuala prin care trec tinerii americani”.

“Din 2003 pana in 2006 am lucrat la PricewaterhouseCoopers, din care 5 luni la biroul din Bucuresti. Dupa care am revenit in SUA si am facut un MBA, la Columbia Business School, incepand cu anul 2006”, povesteste Romani.

De la joburile part-time din primul an pe continental American, romanul a ajuns sa lucreze la banca elvetiana UBS, la birourile din Londra, unde a cochetat pentru prima data cu investment banking-ul.

“In vara lui 2007 am lucrat la UBS Investment Bank in Londra in grupul de Leveraged Finance. In principiu, acest grup se ocupa de obtinerea finantarilor pentru tranzactii initiate de firmele de private equity (tranzactii cunoscute sub denumirea de leveraged buyouts sau LBOs). Acel segment de piata a fost primul segment de pe pietele de credit afectat de un cutremur important, chiar in ultima mea zi la UBS”, povesteste acesta.

“Nu cred ca voi ramane in Statele Unite pentru totdeauna, dar nici nu pot sa stiu cand ma voi intoarce. Viata poate sa aduca oportunitati de care cu siguranta voi profita la momentul respectiv. Se poate intampla orice”, isi incheie bancherul povestea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri