4 / 7

Despre Romania si regrete

Plecarea sa din Romania a concis cu o perioada usor nefasta, mai ales pentru generatia tanara.

“Am plecat din Romania din motive de nerabdare. Fiind implicat in campania electorala din 1996, am fost dezamagit de ce am vazut in jurul meu si am considerat ca sansele ca lucrurile sa se indrepte sunt foarte mici. In 1997 m-am inscris la Loteria Vizelor, am castigat, a fost o oportunitate pe care nu trebuia sa o pierd”, a declarat bancherul.

Dupa 9 ani in care a reusit sa intemeieze o familie si sa aiba un job stabil si interesant, Tony Romani spune ca nu regreta nimic.

“Totul in viata e ca un bulgare de zapada care se rostogoleste de pe un deal. Primii pasi sunt pe cat de mici, pe atat de importanti. Orice tanar are o datorie fata de sine insusi sa faca acesti pasi cu maximum de atentie si seriozitate. Ce urmeaza mai tarziu e deseori o consecinta inevitabila a locului in care ai inceput. Nu spun ca nu poti face schimbari masive, ci doar ca aceste schimbari nu se intampla decat pentru foarte putini dintre noi”, explica acesta.

Tony spune ca a luat in calcul posibilitatea sa se intorca in tara, dar nu foarte curand.

“Romania esta tara pe care am iubit-o, o iubesc si o voi iubi intotdeauna. Povestea e alta cand vine vorba despre liderii tarii”, spune bancherul.

Mai mult, este aproape sigur ca daca se va intoarce in tara ar face tot investment banking, pentru ii place acest domeniu, dar exista si posibilitatea sa nu il faca in mod exclusiv.

“Romania ofera oportunitati de alt tip decat ce intalnesti in Statele Unite. Daca te simti capabil si ai talent de entrepreneur, cel mai indicat este sa alegi optiunea cu potentialul cel mai ridicat si cu sansele cele mai mari de castig pentru tine. Evident, acest lucru va depinde de experienta ta anterioara. In ceea ce ma priveste, ma bucur doar de o intelegere mai aprofundata a principiilor economice care stau la baza lumii in care traim si poate de o capacitate relativ bine dezvoltata de a interactiona cu oamenii din jur ”, explica acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri