5 / 6

Guvernul nu este cel care poate ajuta piata de capital

Depozitarul Central si BVB pot aduce mai multe interconectari cu piete externe sau listari duble, instrumente investitionale noi drept masuri pentru a sprijini piata de capital romaneasca.

Pandele ofera ca exemplu bursa de la Varsovia, care a reusit sa atraga, intr-o perioada proasta a pietei, 79 de companii de perspectiva pe noul sistem alternativ de tranzactionare lansat in 2007, “la fel se poate si la noi”.

“CNVM are atat motivatia, cat si parghiile pentru sprijinirea pietei de capital, nu neaparat prin micsorarea comisioanelor, ci prin eficientizarea activitatii”, continua analistul. Institutia ar putea perfectiona timpul necesar pentru eliberarea autorizatiilor pentru a presta diverse servicii investitionale, pentru realizarea ofertelor de cumparare/vanzare.

Nu in ultimul rand, explica Pandele, statul este una dintre cele mai importante entitati care poate sprijini bursa, atat prin masuri de genul celor care au fost luate de curand, cat mai ales prin aducerea la bursa a unui numar cat mai mare de societati aflate in portofoliul AVAS sau al diverselor ministere.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri