1 / 9

'De aici, criza financiara se vede scary'

De la monitoarele calculatoarelor unde citim stirile negative despre criza si propagarea ei, lucrurile nu par asa de grave cum sunt de fapt. Aflat in mijlocul evenimentelor, Romani spune ca aceasta criza se vede `scary`.

„In fiecare zi urmarim piata sau vorbim cu prieteni care isi pierd joburile fara sa aiba vreo sansa sa gaseasca vreun job in urmatorul an. Multi dintre noi au pierdut deja sume uriase pe pietele de capital. Daca firme precum Goldman Sachs , care in multe locuri e perceputa ca fiind „untouchable”, se poticnesc la fiecare adiere de vant, e natural sa te intrebi mereu: ce urmeaza maine?”, a declarat bancherul, intr-un interviu aocrdat publicatiei Wall-Street.ro.

Acesta a explicat ca este foarte usor pentru orice om sa devina paranoic. „Si eu ma intreb uneori: oare ce intamplare cataclismica poate avea loc incat sa forteze firma mea sa inchida portile. Si asta in ciuda faptului ca suntem pozitionati cum nu se poate mai bine sa profitam de criza”, a mai spus acesta.

Despre americani, bancherul spune ca la nivelul fiecarui individ seamana foarte putin intre ei si au ingrijorari diferite. Dar optimismul lor este comun, precum si convingerea ca nimic nu poate ingenunchia Statele Unite.

„Ceea ce au toti in comun este convingerea ca tara aceasta va trece cu bine prin aceasta perioada. Ceea ce e si mai important este ca sunt si cei mai aproape de adevar. Americanii sunt capitalisti ca si mentalitate si mod de viata, iar pentru un capitalist libertatea de decizie si libertatea de a face bani asa cum crezi de cuviinta e mai importanta ca orice. In perioada asta aceasta libertate este sub asediu si pentru ei acest lucru e ingrijorator”, a declarat Romani.


In plina criza, un roman face investment banking pe Wall-Street

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri