8 / 9

Sunt tineri care trebuie sa renunte la casa

Dintre finantistii de pe Wall Street, cei mai afectati din aceasta criza financiara sunt in primul rand cei tineri, care nu au economisit bani pentru zile negre.

„Daca nu isi gasesc un job, orice fel de job, nici nu vreau sa ma gandesc la ce solutii au la dispozitie. Cei mai in varsta sunt de asemenea afectati, nu pe termen scurt ci pe temen lung, pentru ca odata cu scaderile de pe piata, toti au pierdut valori importante din fondurile de pensii. Iar daca au avut si proasta inspiratie sa isi mentina bonusurile investite in firme care au disparut, se poate spune ca acestia au pierdut realmente rodul a multi ani de munca din greu. Cred ca pentru multi bancheri de peste 45 de ani, momentul acesta a fost dramatic. Dar acestia cel putin nu trebuie sa renunte la propria casa sau la petrecerile de ziua de nastere a copiilor, asa cum e cazul pentru multi dintre cei tineri”, a declarat bancherul.

Desi sursele stabile de venit ale celor care lucreaza pe Wall-Street, adica salariile, nu sunt afectate de criza, pentru cineva care traieste din bonusuri, impactul este semnificativ chiar daca salariul ramane neatins. Evident, nu discut aici despre cei care si-au pierdut jobul cu totul.

„Pe Wall Street bonusurile vor fi afectate pentru acest sezon si posibil pentru cel putin inca un an sau mai mult. Unele firme se pare ca vor taia bonusurile chiar pana la 50% fata de anul trecut, sau pentru anumite departamente chiar pana la 80%”, ne-a dezvaluit Romani.

In ce priveste numarul de ore lucrate, se observa schimbari minore. Tony Romani a explicat ca majoritatea lucreaza mai putin iar cand sunt la job sunt mult mai putin ocupati decat inainte pentru ca sectoarele pe care sunt specializati nu sunt la fel de active ca inainte.

In schimb, toata lumea este mai tensionata in aceasta perioada.
Toti au pierdut sume importante pe piata. Familia si prietenii lor deseori sunt afectati. Rabdarea lor e mult mai scurta si cheful de a se concentra e mai mic. La urma urmei, toti sunt oameni, chiar si atunci cand sunt bancheri pe Wall Street”, a conchis acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri