4 / 5

Influenta factorilor macroeconomici

Conform cercetarii, investitorii si expertii considera ca in urmatoarele 6 luni situatia economica internationala si evolutia de pe bursele externe vor influenta cel mai mult cotatiile actiunilor de pe piata de la Bucuresti, intr-un sens negativ.

Tot o influenta negativa vor avea si factori interni precum rata inflatiei, climatul politic intern, rata somajului si deficitul de cont curent, insa se asteapta ca acestia sa impacteze intr-o masura mai mica bursa de la Bucuresti.

“Rata de crestere economica interna este singurul factor macroeconomic de la care se asteapta vesti bune, care sa duca la o redresare a pietei. Investitorii si expertii considera insa ca acest factor are o influenta mai degraba redusa asupra cotatiilor BVB”.

Sectorul financiar se mentine pe prima pozitie in preferintele investitorilor (23,3%) , in timp ce sectorul farmaceutic isi consolideaza constant pozitia (16,4%). Si expertii asteapta performanta maxima in urmatoarele 6 luni de la sectorul finaciar (25%), in timp ce domeniile farma, utilitati si petrolier sunt preferate de aproximativ 15%, se mai arata in studiul Prognosis.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri