3 / 6

2009 va fi un an greu pentru Romania

Victor Dan crede ca in tara noastra abia se fac simtite primele efecte mai serioase ale crizei financiare.

“Criza abia incepe sa fie inteleasa in America, efectele sale in Romania se vor simti pe parcursul acestui an. Deja se vede in imobiliare, in creditare, in disponibilizari, dar sunt lucruri care se intamplau in SUA la inceputul lui 2008, deci se va mai ramifica”, explica acesta.

Dupa ce a simtit din plin criza in America, Victor Dan spune ca la noi nu se iau masuri de prevenire. “In Romania nimeni nu modifica preturile. Ar trebui sa fie primul lucru facut, sa se reduca presiunea la vanzare ca sa se fluidizeze sistemul. Este un semnal ca lucrurile nu s-au adaptat crizei”.

Despre falimente posibile in tara noastra, acesta nu face previziuni. Sustine ca depinde foarte mult de cum se vor adapta firmele, daca vor face compromisurile necesare in cele mai bune momente.

Despre varful crizei, la fel de greu de prezis. “In America nu s-a rezolvat problema, Freddie si Fannie sunt inca tinuti in perfuzii de Guvernul american, cei trei producatori auto sunt sustinuti artificial, bancile au probleme de capital, deci guvernul va continua cu stimuli economici”, spune acesta.

In opinia sa, alta solutie este greu de vazut, dar cat timp nu se pune problema ca guvernul nu va reusi sa acopere datoriile, este posibil sa reuseasca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri