2 / 5

Brokerii: Va fi un prim trimestru greu pentru BVB

Desi exista si cea mai optimista varianta posibila, a unei reveniri, primul trimestru al anului nu va fi cel mai bun nici pentru piata de capital, nici pentru economie.

„Este un trimestru greu asta, in care vor veni rezultatele financiare preliminate pentru finalul lui 2008, deci vom vedea primele efecte ale crizei efectiv la nivel de statement financiar. Pana acum au fost doar estimari negative, acum cred ca vom vedea negru pe alb aceasta criza.
Per total dau sanse mai mari unei evolutii negative, insa ma astept la volatilitate ridicata, astfel cred ca vom avea parte si de sedinte cu reveniri semnificative”, crede Paul Brendea.

Un alt aspect inca stabil este ca bursa va continua sa fie corelata puternic cu cele externe si influentata de evolutiile din sfera macro si de performantele guvernului.

„Daca nu vor avea loc prabusiri spectaculoase ale unor companii mari din SUA sau Europa si nu vom asista la un recital de balbe guvernamentale in Romania, Bursa are sanse sa se stabilizeze sau chiar sa creasca. Cred insa ca aceasta este varianta mai putin probabila, si ca vor exista motive pentru noi scaderi ale cotatiilor”, crede Marius Pandele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri