4 / 5

In urmatoarele luni, contextul intern va influenta mai mult bursa

Desi, in continuare, cauza deprecierilor este in mare parte contextul international, Marius Pandele se asteapta ca in urmatoarele luni atentia investitorilor sa fie captata intr-o masura din ce in ce mai mare si de conjunctura interna.

„Leul este in corzi, o multime de firme concediaza angajati sau micsoreaza salarii, cheltuielile cu salariile la nivel bugetar au sanse mari sa creasca, incasarile la buget au scazut si vor continua sa scada, suntem intr-un an electoral si peste toate acestea se suprapune o letargie extrem de periculoasa la nivel guvernamental. Buget nu avem, strategie anti-criza nu avem, iar pana acum au fost luate doar trei-patru decizii mai importante, extrem de mediatizate dar deopotriva de ineficiente”, ne-a declarat analistul.

Punctual, in acest inceput de an au existat cateva evenimente semnificative, ce au determina scaderi importante ale cotatiilor, atat la BVB cat si pe plan international.

„Cand Dow Jones scade pana aproape de cotatia minima din 2008, cand Royal Bank of Scotland anunta posibilitatea unor pierderi de trei ori mai mari decat capitalizarea tuturor companiilor listate la BVB, cand pe Wall Street se resimt efectele unei fraude de 50 de miliarde de euro, cand toate cifrele macroeconomice din tarile dezvoltate sunt catastrofale, e normal sa scada bursa in Romania”, a conchis Pandele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri