3 / 5

Scaderile de la BVB vin pe fondul unor rulaje mai mari

In ultimele sedinte, Bursa a inregistrat scaderi mari ale actiunilor, cu lichiditate in crestere, desi debutul de an parea promitator.

Paul Brendea sustine ca aceste evolutii denota o o aversiune ridicata fata de risc in ceea ce priveste bursa romaneasca.

„Dar lichiditatea se mentine in continuare scazuta, daca am exclude titlurile TLV din ecuatie am avea in fiecare sedinta un rulaj mai mic de 10 milioane lei. Au scazut aproape toate bursele in ultimele zile, atat cele mari, de referinta (SUA, Marea Britanie, Japonia) cat si bursele din regiunea central-est-europeana”, a spus acesta.

Aproape peste tot sectorul bancar a fost cel mai afectat, asta din cauza constientizarii si perceptiei mai exacte a riscului asociat marilor grupuri financiare, dupa fenomenul RBS.

„Investitorii au vazut ce poate sa insemne o evaluare de final de an a activelor, cat de mult poate fi rasturnata situatia si cat de impredictibile sunt rezultatele viitoare. E o senzatie de fragilitate aici, aparuta mai ales in urma marilor falimente si nationalizari din 2008 si care se accentueaza de fiecare data cand apar noi vesti negative, la fel cum s-a intamplat acum, dupa anuntul bancii britanice privind pierderea potentiala de 28 miliarde lire sterline din ajustarea valorii activelor”, a completat analistul Prime Transaction.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri