3 / 5

Ce emitenti de pe Rasdaq recomanda brokerii?

Piata Rasdaq este dominata de companii traditional incadrate in categoria “capitalizare mica si medie”. Domeniul dominant de activitate este cel industrial, iar fiecare companie are povestea ei speciala, anumite trasaturi unice de bilant contabil.

Desi brokerii sunt reticenti in a recomanda anumite companii, ei totusi ofera cateva repere de care ar trebui sa tina cont viitorii si actualii investitori pe aceasta piata.

Reprezentantul Prime Transaction sustine ca in primul rand un investitor trebuie sa stabileasca ce urmareste din acele investitii, ce strategie va folosi si care va fi orizontul de timp avut in vedere. “Companiile recomandate ar fi cele care activeaza in domenii ce vor performa si pe criza cum ar fi infrastructura, domeniul alimentar sau cel energetic.”

Brokerul Vanguard considera ca acei emitenti care nu sunt indatorati si care au un specific de activitate care sa poata pastra un cash-flow pozitiv pot aduce profituri foarte bune. De asemenea, posibile recomandari pot fi companii care vand un produs de baza, au un monopol regional sau national, al caror ciclu de productie nu este dependent de finantare pe termen scurt si al caror management este angajat in directia mentinerii unui cash-flow pozitiv.

Ciubotaru considera insa ca in acest an pe piata Rasdaq vor domina transferurile de pachete care confera controlul asupra unui emitent, ofertele publice de rascumparare a propriilor actiuni si operatiunile de cumparare din partea actionarilor seminificativi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri