3 / 4

Murgoci, Estinvest: Succesul demersului depinde de multi factori

Marcel Murgoci, director de tranzactionare la societatea de brokeraj Estinvest din Focsani, considera ca initiativa AVAS este buna, in contextul in care piata noastra de capital duce o lipsa acuta de emitenti atractivi.

“Succesul demersului AVAS va depinde insa de mai multi factori, printre care viabilitatea si atractivitatea societatilor la care SIF-ul are participatii, calitatea managementului acelor societati, precum si a SIF-ului insusi, modalitatea de listare si momentul ales pentru listare”, a declarat el.

Murgoci considera ca momentul nu este cel mai bun pentru o listare, “dar procedura de infiintare si apoi de listare la cota bursei va mai lua timp, cel putin 6 luni, si probabil ca turbulentele actuale se vor diminua pana atunci”.

Noul SIF va administra cele 376 de pachete minoritare detinute de AVAS. La 34 dintre acestea, societatea are participatii cuprinse intre 33% si 50%, la 95 - intre 10% si 35%, iar la 247 detinerea este de sub 10%. AVAS mai detine pachete majoritare de actiuni la 36 de societati comerciale.

“Faptul ca va administra doar pachete minoritare si nu va avea in cele mai multe din respectivele firme o influenta semnificativa nu este in masura sa incurajeze investitorii, dar interesul acestora va depinde si de acei factori”, a conchis Murgoci.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri