2 / 7

Randamentul dividendelor conteaza mai mult in aceste momente

Brendea subliniaza ca ceea ce conteaza cel mai mult in prezent sunt politicile de dividende si randamentul acestora (DIVY). In 2008 s-a vazut ca, desi deprecierile inregistrate de actiuni au fost semnificative, dividendele oferite au mai redus din pierderi.

“Majoritatea investitorilor analizeaza dividendele din anii precedenti si incearca sa estimeze care va fi suma oferita in 2009, cat va insemna aceasta la cursul valutar, si acest lucru daca societatile isi vor pastra politica de impartire a profitului”, apreciaza analistul Prime Transaction.

Desi analiza fundamentala si cea tehnica mai este folosita de catre unii investitori, piata este prea slaba, cel mai greu cantarind frica si dorinta de lichiditati. Practic, toata lumea doreste sa aiba banii si siguranta pe care o ofera lichiditatile in aceste moment de criza.

“Sunt convins ca cine cumpara acum nu are cum sa piarda in urmatorii cinci ani. S-a ajuns la preturi foarte mici, iar capitalizarea este un indicator de baza la care investitorii ar trebui sa se uite in aceste momente. Avem companii mari cu valori de piata de 5-6 milioane de euro”, spune analistul.

Totusi, Bursa nu trebuie vazuta ca o banca, unde banii plasati se inmultesc, ci ca un mediu in care capitalul poate creste foarte mult ori se poate reduce considerabil pe parcursul unui an.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri