3 / 5

Duna, KD: Bursa va anticipa revenirea economiei

In primele doua luni ale anului, nu au fost semnalate probleme majore la emitentii BVB.

„Din punct de vedere fundamental exista emitenti a caror situatie, pana in momentul de fata, nu a prezentat probleme grave. Acestia au avut rezultate bune si desi situatia economica se deterioreaza nu ar prezenta pericol de faliment sau de a intampina probleme serioase. Cu toate acestea preturile au scazut, poate acesti emitenti au scazut mai putin, dar s-au inscris pe acelasi trend”, crede Adrian Duna, analistul KD Capital Management.

Desi, in opinia sa, corelarea nu mai este la fel de puternica, analistul nu crede ca bursa noastra sau vreun emitent (chiar daca ar avea rezultate bune) s-ar putea rupe din acest trend, pentru a evolua independent.

„Daca situatia pe pietele internationale s-ar imbunatati si semnalele ar fi pozitive pe un termen mai indelungat, nu doar de moment, atunci si bursa noastra ar evolua in aceeasi directie chiar daca situatia macroeconomica la noi inca nu ar dovedi o intoarcere de trend. Faptul ca economiile mature si-ar reveni ar duce la concluzia ca si starea noastra macroeconomica se va imbunati, iar bursa va anticipa acest lucru, la fel cum a anticipat perioada de acum din momentul in care situatia economiilor mature a inceput sa se deterioreze iar bursa a scazut”, a continuat acesta.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri