2 / 4

CEO-ul X-Trade vede potential in piata romaneasca

Jakub Zabłocki, CEO X- Trade Brokers motiveaza lansarea pe piata romaneasca in aceasta perioada prin potentialul pe care aceasta il are, dar si prin ideea ca in vremuri de criza se poate valorifica mai bine acest segment, insuficient exploatat in Romania.

“X- Trade Brokers are o serie de avantaje competitive majore, precum experienta regionala, o platforma de tranzactionare avangardista, atestare. In plus, spre deosebire de alte case de brokeraj cu sedii in Europa sau in SUA, ofera beneficiul prezentei locale: conturile bancare ale sucursalei sunt deschise in Romania, decontarile cu clientii se realizeaza in lei, iar fondurile clientilor se afla intr-un cont segregat (separat de fondurile companiei) si nu parasesc teritoriul tarii”, a subliniat Jakub Zabłocki (foto).

El a mai spus ca volumul total al tranzactiilor realiate de X-Trade in tarile in care activeaza ajunge la aproximativ 220 miliarde euro pe luna, dintre formatorii de piata pe produse derivate XTB avand cele mai multe sucursale deschise in Europa.

„Credem ca business-ul nostru din Romania se va dezvolta rapid, depasind pragul de 1 miliard euro tranzactii pe luna pana la sfarsitul celui de-al doilea an de activitate”, a mai spus Zabłocki.

El a mai spus ca din totalul tranzactiilor realizate de companie, aproximativ 70% vin din piata Forex, restul fiind impartit in mod egal intre celelalte instrumente, mentionand ca tranzactiile pe pietele de marfuri au castigat foarte mult teren in ultimul an.

La nivel european, X- Trade Brokers are peste 15.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 20 miliarde euro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri