3 / 4

CFD-urile – o optiune interesanta de speculare

Contractele pentru diferenta (CFD) sunt instrumente derivate care ofera posibilitatea de hedging sau de speculare a modificarilor cursurilor de schimb valutar, a preturilor marfurilor, actiunilor sau a valorilor indicilor bursieri, fara a le achizitiona efectiv.

„Tranzactiile cu CFD-uri pot fi realizate in urma depozitarii unei marje initiale, care reprezinta o garantie pentru tranzactie si care nu depaseste, de regula, 1% -10% din valoarea nominala a contractului. De exemplu, pentru a tranzactiona un contract cu valoarea nominala de 100.000 EUR, in cazul unui CFD, cumparatorul trebuie sa detina numai 1.000 EUR, ca marja initiala (1% din valoarea totala a CFD-ului). Trebuie avut in vedere insa faptul ca un CFD implica acelasi nivel de risc investitional ca si tranzactia efectiva de cumparare sau de vanzare a activului suport la valoarea nominala a contractului”, a explicat Victor Safta.

In ceea ce priveste optiunile, XTB ofera clientilor sai posibilitatea de a tranzactiona optiuni de tip european, cu decontare la data scadenta, investitorul trebuind sa detina resursele financiare necesare decontarii tranzactiei respective, pentru a plati prima de optiune.

„CFD-urile si optiunile sunt unele dintre cele mai simple si transparente instrumente de pe pietele instrumentelor derivate; preturile acestora pot fi foarte usor verificate in piata, iar clientul poate vedea cu usurinta daca broker-ul lui aplica taxe sau comisioane ascunse”, a mai spus directorul X-Trade Brokers Romania.

X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002, care s-a extins in alte sase tari europene: Cehia, Slovenia, Spania, Italia, Germania si Romania, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil.

Brokerul este intermediar pe Bursa din Varsovia si formator de piata de instrumente derivate, avand ca activ suport contracte tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), de marfuri si de capital (actiuni si indici bursieri).


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri