4 / 5

Ce impact va avea proiectul de dezvoltare al Ministerului Turismului?

La inceputul anului, Ministerului Turismului (MT) a anuntat va aloca 75% din bugetul pe 2009 pentru finantarea unor proiecte de investitii in infrastructura turistica, cuprinse in Programul de dezvoltare a produselor turistice.

Brokerii spun ca initiativa Ministerului este laudabila, dar ramane de vazut cand si in ce sectoare se va aplica.

“Pe hartie proiectele din turism arata foarte bine. Dar rezolvarea problemelor de infrastructura nu cred ca rezolva decat intr-o oarecare masura probleme turismului autohton. Combinate cu o imbunatatire a conditiilor de cazare si a serviciilor aceste masuri ar putea avea efecte pozitive asupra societatilor din domeniu”, sustine Cristian Negoita.

Adrian Duna, analistul KD, sustine ca daca am izola proiectele de restul evenimentelor, ar putea avea un impact pozitiv, dar trebuie urmarit in timp cum vor evolua acestea si daca vreunul din emitenti va fi direct avantajat de acestea.

Potrivit ministerului, proiectele constau in amenajari de plaje, miniporturi, foisoare de observare turistica, dezvoltare de zone de schi, amenajare de trasee de schi, constructii de refugii de creasta, constructia unui complex balnear, amenajarea unui parc balnear, constructii de centre de informare, modernizari baze Salvamont, reabilitarea de trasee turistice montane, constructii telegondole etc.

Si Gabriel Aldea considera propunerea un lucru laudabil, daca se va pune in aplicare.

“In masura in care acest lucru se va intampla trebuie sa vedem care sunt zonele de interes unde se vor realiza investitiile. Pe de alta parte trebuie sa fim constienti ca este nevoie de investitii masive facute consecvent pe termen lung, si nu doar intr-un an, pentru a aduce nivelul infrastructurii turistice autohtone la cel al zonelor turistice dezvoltate”, a conchis brokerul.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri