3 / 4

Eventualul profit, sacrificat in vreme de criza

Deprecierea dramatica a rulajelor de la Bursa de Valori Bucuresti a dus la scaderea veniturilor companiilor de brokeraj. Toti intermediarii de la BVB au avut de suferit de pe urma crizei financiare, chiar daca sunt orientati spre retail sau beneficiaza si de sustinerea unui brand.

“Si veniturile noastre sunt afectate, dar oferta diversificata de produse ne-a scazut mult dependenta de BVB si acest lucru ne-a ajutat, chiar daca majoritatea veniturilor vin in continuare din comisioanele de tranzactionare pe pietele romanesti”, explica managerul Tradeville.

Compania obtine venituri numai din comisioane de tranzactionare, deoarece incepand cu 2005, prin hotararea actionarilor, compania a renuntat sa tranzactioneze pe house. “Chiar daca veniturile sunt in scadere, ne asumam investitile propuse, chiar cu riscul de a sacrifica eventualul profit. Suntem dispusi sa ne asumam o asteptare, pentru ca proiectele acestea nu vor produce imediat, insa in 2009 scopul nostru nu este profitul”.

Managerul ne-a explicat ca nu au avut conturi inchise, ci doar perioade de inactivitate pentru anumiti clienti. Insa, pe anumite momente ale pietei, acestia s-au intors si au tranzactionat, aratand dorinta de a ramane aproape de bursa.

In ultimele sase luni, la Tradeville au fost deschise aproximativ 500 de conturi noi pe actiuni si derivate romanesti si circa 200 de conturi pentru produse de tip Forex sau CFD.

Mihaela Biciu a mai spus ca nu a recurs la concedieri, Tradeville dezvoltandu-si echipa, mai ales datorita proiectelor care necesita eforturi si dedicare din partea unei echipe mai complexe.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri