3 / 4

Cum va evolua BVB in al doilea trimestru din 2009?

Desi cresterile din ultimele saptamani au fost importante, specialistii evita sa faca previziuni certe despre evolutia Bursei in al doilea trimestru din 2009.

„Pe baza informatiilor si evolutiei pietei din ultimile luni nu putem concluziona ca trendul descendent s-a incheiat, o confirmare a acestui lucru putand-o avea probabil, cel mai devreme, in toamna. Atata timp cat o multime de factori interni pozitivi precum dividendele acordate de catre companiile autohtone listate, modificarea de catre CNVM a reglementarilor privind modalitatea de stabilire a profitului pentru acordarea de dividende de catre SIF-uri, parcurgerea de catre statul roman a tuturor pasilor pentru incheierea de acordului de finantare cu FMI, sau realizarea de catre reprezentantii BVB a demersurilor de sustinere a ridicarii pragului de detinere la SIF-uri, au fost deja inclusi in preturile actuale din piata, decisiva pentru urmatoarea perioada consider ca va fi traiectoria pietelor externe”, a declarat Gabriel Aldea (foto).

In plus, raportarile financiare aferente primului trimestru din acest an ce vor fi facute publice de catre companiile autohtone odata cu inceputul lunii mai vor fi un alt element important care va influenta evolutiile de la BVB pe termen scurt, considera Aldea.

„Acum e perioada de rezultate financiare la americani. Dupa care urmeaza raportarile trimestriale de la noi. Trebuie sa asteptam sa vedem nu neaparat cum sunt aceste rezultate, ci cum sunt ele digerate si percepute de piata. E prea devreme pentru verdicte fiindca nu avem toate datele necesare. Si fara date nu facem decat sa ghicim”, considera Paul Brendea.

Pe de alta parte, Rares Sofariu sustine ca cel mai important indicator al momentului este «sentimentul investitorilor», care, daca se mentine, ar putea duce la mentinerea trendului actual.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri