2 / 4

De aceasta data, indicatorii fundamentali au contat mai mult decat sentimentele

Specialistii sustin ca vestea unei posibile ridicari a pragului de detinere la SIF-uri este principalul motiv care atrage investitorii, in ciuda scandalurilor si a speculatiilor.

“Principalele motivatii ale investitorilor pentru SIF-uri sunt in mod evident discutiile din ultimul timp legate de o posibila modificare a legii care limiteaza detinerile si o clarificarea a actionarii in mod concertat. Aceasta discutie e practic una eterna la aceste companii si ori de cate ori se aduce in discutie piata se entuziasmeaza. Acesta este principalul argument pentru cei care actioneaza in aceasta perioada si in special pentru investitorii cu portofolii mai reduse”, a explicat Gabriel Necula.

Andreea Gheorghe ne-a explicat ca, in prezent, cele cinci SIF se tranzactioneaza la un raport pret/VUAN calculat potrivit normelor CNVM de 0,4 – 0,5 si asta in conditiile in care VUAN pentru actiunile listate este calculate cu pretul mediu ponderat pe ultimele trei luni, mult mai mic comparativ cu cotatiile actuale ale participatiilor.

“In aceste conditii, pentru investitorii care estimeaza o intoarcere de trend sau chiar o consolidare a pietei SIF-urile reprezinta achizitii cu un potential interesant”, a continuat ea.

Analistul KD Capital Management este de parere ca pentru investitori cel mai mult conteaza rezultatele, prognozele, dividendele. “Evolutia ar indica ca problemele legate de AGA nu au avut un impact major in piata. Dar ramane de vazut pe un termen mai lung cum va evolua SIF1 comparat cu celelalte SIF-uri”, explica el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri