1 / 4

Consiliul si-a luat angajamentul sa listeze Fondul in 2009

Planurile pe termen scurt ale noului consiliu de supraveghere vizeaza listarea Fondului pana la sfarsitul acestui an, a explicat Mircea Ursache (foto).

“Este facuta evaluarea celor 88 de societati din Fondul Proprietatea si avem sprijinul tuturor micilor actionari prezenti la intalnire, pentru listare. Este problema de care ne vom ocupa imediat, sa alegem un administrator si abia dupa ce lucrurile se vor concretiza vom discuta strategia Fondului”, a declarat Mircea Ursache, pentru Wall-Street.

Ene Dinga, ales ieri in Consiliul de Supraveghere al Fondului, doctor in economie si consilier al premierului, a declarat, pentru Wall-Street, ca pe termen foarte scurt este urgenta selectarea administratorului extern.

“Procedura de selectie este in faza finala, comisia de selectie este ‹‹turata›› la maximun pe acest obiectiv. Procedura de listare la bursa a Fondului este si ea avansata (de exemplu, s-a facut evaluarea patrimoniului). Listarea Fondului se va face in acest an, acesta este un angajament pe care actualul Consiliu de Supraveghere intelege sa si-l asume (listarea este conditionata de selectarea administratorului si de incheierea contractului de management cu acesta)”, sustine Dinga.

Saptamana trecuta, Daniela Lulache, directorul Fondului Proprietatea, declara ca viitorul administrator va avea nevoie de cel putin jumatate de an pentru a se clarifica asupra situatiei fondului, astfel ca listarea Fondului mai poate fi facuta in 2009 doar daca s-ar mentine actualul manageriat, conform NewsIn.

"Pana nu vom avea o hotarare guvernamentala in ce priveste inregistrarea fondului la CNVM, suntem in stand-by cu demararea procesului de listare a Fondului Proprietatea", a spus Lulache.

Intarzierea procesului de selectie a unui manager pentru Fondul Proprietatea face imposibila listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in acest an, au declarat surse apropiate Fondului, la inceputul acestei luni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri