3 / 4

Plata dividendelor FP, dupa ce ministerul va rezolva problema actiunilor nevarsate

Actionarii Fondului Proprietatea au decis ca plata dividendelor aferente anului 2008 sa se realizeze dupa 30 de zile de la data la care Ministerul Finantelor va varsa valoarea actiunilor subscrise si nevarsate la Fond sau le va anula, a mai spus presedintele AVAS, Mircea Ursache.

"In cel mult 30 de zile, Ministerul Finantelor Publice (MFP) va rezolva problema actiunilor in valoare 560 milioane lei pe care le are subscrise, insa nevarsate la Fond", a spus Ursache.

In prezent, sunt blocate actiuni in valoare de 560 milioane lei, deoarece statul nu a varsat contravaloarea lor. Luna trecuta, Fondul Proprietatea lua in calcul posibilitatea de a da in judecata Ministerul Finantelor pentru a recupera 560 milioane lei, adica valoarea capitalului social subscris si nevarsat de catre minister, potrivit unor surse apropiate Fondului.

Fondul a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri