4 / 6

Estinvest: Comisioanele scad cand rulajul creste

Firma de brokeraj Estinvest a conceput o grila de comisioane care scad, atunci cand rulajul clientului creste.

Astfel, comisionul clientilor online se calculeaza in functie de rulajul mediu lunar al tranzactiilor din ultimele 3 luni (in prima luna se calculeaza in functie valoarea depunerilor, bani si actiuni).

Comisionul poate varia de la un maxim de 1% pana la un minim de 0,5%.

Societatea ofera un comision special clientilor care efectueaza rulaje de peste 100.000 RON in cadrul unei zile, acesta fiind de 0,5%.

“Modul in care este conceputa grila noastra asigura astfel o proportionalitate inversa intre comision si rulaj si societatea nu si-a propus pentru perioada urmatoare modificarea grilei, ci se orienteaza mai ales catre oferirea unor servicii mai variate”, a declarat Emanuela Bodas, director commercial Estinvest, pentru Wall-Street.

In opinia sa, raportul cel mai avantajos intre serviciile puse la dispozitie de un SSIF si costurile tranzactionarii sunt principalii factori determinanti in decizia de a alege un partener de investitie.

“Piata de capital atrage noi investitori in primul rand prin oportunitatile oferite de emitentii tranzactionati si evolutia preturilor instrumentelor financiare, in comparatie cu alte domenii. Decizia de a investi este luata astfel in functie de contextul pietelor financiare si alegerea brokerului are in vedere gama de servicii oferite”, a explicat ea.

Pentru a sprijini investitorii, Estinvest ia in calcul o diversificare a instrumentelor de analiza tehnica oferite si o extindere a analizelor fundamentale si a rapoartelor.

Fata de valorile din primele luni ale anului, lichiditatea Bursei de Valori este in crestere. Astfel, reducerea comisioanelor de tranzactionare ar putea avea un efect in randul investitorilor.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri