5 / 6

Brokerii americani reduc puternic comisioanele

Firmele mari de brokeraj de pe Wall Street, printre care se numara si Morgan Stanley si Smith Barney, ofera investitorilor de retail reduceri ale comisioanelor de tranzactionare sau eliminarea taxelor de gestionare a conturilor pentru a-si mentine clientela, informeaza Wall Street Journal.

In timp ce schimbarile legate de comisioane difera de la o casa de brokeraj la alta, unora dintre investitori li se spune ca nu vor plati nicio taxa pentru doi ani daca raman clienti, potrivit unor surse familiare situatiei.

Comisioanele percepute de catre Morgan Stanley au fost suspendate pentru sute de clienti, suma ajungand pana la 15.000 dolari de fiecare investitor.

Cum incearca brokerii americani sa isi pastreze clientii

Smith Barney a eliminat sau redus comisioanele pentru investitorii individuali pana la un an, daca brokerii unor clienti au parasit firma, spun surse familiare.

Aceste miscari agresive afecteaza rivali cau UBS AG, care platesc milioane de dolari pentru a-si pastra brokerii specialisti, iar egalarea politicii de reducere a comisioanelor ar distruge stabilitatea financiara a firmei.

Cel mai mare motiv pentru care Morgan Stanley incearca sa-si pastreze clientii este pentru ca investitia de 2,7 miliarde dolari in acordul joint venture cu Smith Barney, care va crea cea mai mare firma de brokeraj de pe Wall Street, sa nu fie inutila.

Morgan Stanley si Citigroup se pregatesc sa plateasca angajatilor 3 miliarde de dolari pentru a ramane in cadrul noii firme ce urmeaza a fi creata.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri