3 / 6

Socep poate rezista crizei

Chiar daca traficul se mentine la nivelele actuale, directorul companiei a subliniat faptul ca Socep este o companie solida. “Daca activitatea se reduce, nu suntem fortati sa vindem active ale societatii, situatia financiara ne permite sa functionam si la nivele mai reduse ale traficului de marfuri. Nu se pune problema sa nu rezistam, nu suntem intr-o situatie critica. Trebuie insa sa ne adaptam situatiilor economice si macroeconomice actuale”, spune Cristian Ianca.

El sustine ca este posibil ca activitatea sa-si revina din toamna acestui an sau din 2010, insa trebuie sa se tina cont de faptul ca va incepe sa creasca de la un nivel foarte scazut, in conditiile in care in 2008 s-a inregistrat cel mai mare trafic din ultimii 10 ani.

Desi Socep si-a bugetat pentru acest an investitii de 4,94 milioane lei, Ianca sustine ca plasamentele vor fi foarte scazute si vor fi realizate doar daca vor fi absolut necesare.

“Anul trecut am avut un buget de investitii mai mare decat cel actual (5,27 milioane lei, n.r.), insa valoare bugetata pentru acest an a fost redimensionata in functie de criza. In conditiile actuale de incertitudine economica, investitiile care urmeaza a fi realizate in acest an vor fi mult mai mici”, a mai declarat directorul operatorului portuar.

Loc pentru investitii este din belsug, sustine directorul Socep, deoarece mijloacele tehnice sunt vechi, se simte nevoia unor tehnologii eficiente si se urmareste modernizarea utilajelor.

“Nu este exclus sa luam in calcul investitii majore, insa avem nevoie si de activitate pentru a simti efecte lor. Totusi, in conditiile actuale, nu ne putem angaja la un plan de investitii pe termen lung, acest lucru va fi luat in calcul doar dupa ce piata se va stabiliza”, continua Ianca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri