5 / 6

Societatea nu va acorda dividende nici in 2009

Socep nu a acordat dividende pentru rezultatul financiar din 2008 si nu o va face nici pentru acest an, desi in ultimii sase ani profitul obtinut a fost repartizat actionarilor. Exceptie de la acest sir de ani face profitul din 2006, cand s-a decis acoperirea pierderilor din diferentele de curs valutar rezultate la retratarea situatiilor financiare din 2000.

“In momentul de fata este oportun sa pastram fondurile in interiorul societatii pentru dezvoltare si nu sa le oferim sub forma de dividende actionarilor”, explica Cristian Ianca.

De asemenea, el afirma ca nu se ia in calcul, cel putin deocamdata, o majorare de capital, Socep fiind o companie lichida din punct de vedere financiar.

“Lasand la o parte conjunctura actuala, compania prezinta interes pentru investitori deoarece are potential de crestere”, subliniaza directorul Socep.

Cel mai mare actionar este Grupul DD Constanta care detine 31%, iar daca isi va mari participatia la 33% va fi obligat, conform legilor in vigoare, sa initieze o oferta publica de preluare (OPP). Ianca sustine ca actionariatul este destul de concertat, detinerile depasind 50% din capitalul social, iar situatia nu se va schimba simtitor in cazul unei OPP.

In ipoteza in care operatorul portuar va fi obiectul unei oferte publice de preluare, grupul va putea delista societatea de la Bursa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri