3 / 4

Ce ar putea tulbura linistea bursei?

Decizia Curtii Constitutionale privind pastrarea pragului de 1% la SIF-uri nu a avut o influenta deosebita asupra acestor titluri.

“Atat timp cat nu se va aplica legislatia in vigoare legata de SIF-uri sau aparitia unor noi informatii pe acest capitol vom avea parte de volume mici si evolutii dictate de evolutiile externe, dar la un tempo mai redus”, sustine Adrian Barbulescu.

In acelasi timp, Adrian Duna sustine ca initiativa grupului de parlamentari de a lua in discutie pragul este mai importanta si mai asteptata pentru investitori.

“Acestia reprezinta organul legislativ si pot schimba legea pe care se bazeaza existenta pragului”, explica analistul.

El nu se asteapta la o evolutie spectaculoasa pana la sfarsitul acestei luni.

“Rezultatele financiare ale marilor companii listate ce se publica in aceasta perioada vor imprima o directie pietelor internationale si probabil acest lucru se va resfrange partial si asupra pietei noastre, la nivel sectorial companiile cu rezultate bune putand ridica companiile ce activeaza in domenii similare si sunt listate la BVB. Pentru ceva spectaculos insa cred ca sunt putine sanse”, conchide analistul.

Pe de alta parte, Adrian Barbulescu se asteapta la orice, dat fiind perioada de criza, care poate genera evenimente capabile sa rastoarne orice asteptari cu privire la evolutii.

BVB - O vara agitata sau atmosfera de vacanta?





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri