2 / 5

Compania va avea de castigat de pe urma programului Prima Casa

Proiectul Prima Casa a fost initiat de catre guvernantii Romaniei pentru a relansa creditarea, cat si piata constructiilor, zona in care activeaza si procesorul de PVC Teraplast.

“In conditiile in care acest program va aduce o deblocare a pietei imobiliare, cu siguranta ca si Teraplast va avea de castigat pe segmentele de activitate care au legatura cu piata rezidentiala, si anume sistemul de canalizari interioare, sistemul de profile sau sistemul de ferestre TeraGlass”, explica Florin Urite, directorul general al Teraplast.

Totodata, el a explicat ca deblocarea pietei de constructii va fi posibila doar in momentul in care va exista finantare pentru proiectele publice de infrastructura, precum si in momentul in care institutiile bancare vor relansa creditarea pentru proiectele private din domeniul rezidential.

De asemenea, programul de modernizare a infrastructurii Romaniei si reabilitarea imobilelor vor sustine afacerile grupului in acest an.

“In conditiile in care Romania are de recuperat pe segmentul de infrastructura un decalaj mare fata de tarile europene dezvoltate, consumul de produse de PVC nu ar trebui sa scada in perioada urmatoare”, sustine Urite.

Programul Operational Regional prevede un sprijin financiar de 3,8 miliarde de euro pentru Romania pentru imbunatatirea infrastructurii regionale si locale si dezvoltarea mediului de afaceri.

Directorul general mizeaza, totodata, pe o crestere a afacerilor pe fondul reabilitarii imobilelor existente. In mod normal, conductele dintr-un imobil trebuie inlocuite dupa 30 de ani, pentru ca alimentarea cu apa sau gestionarea apelor uzate sa se realizeze corespunzator.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri