2 / 4

Marcarile de profit au taiat avansul din debutul sedintei

Schimburile realizate la Bursa de Valori Bucuresti au totalizat 26,76 milioane lei (6,36 milioane euro), dominate in mare parte de actiunile Bancii Transilvania. Transferul unui pachet cu titluri de stat a contribuit cu 5,28 milioane lei la rulajul total.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 3,02%, pana la 3.854,89 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 2,06%, pana la 2.287,89 puncte, nivel nemaiatins de la sfarsitul lui octombrie 2008.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a trecut pe rosu in a doua jumatate a sedintei bursiere, afisand o pierdere de 0,65%, pana la 17.710,73 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a crescut cu 1,29%, ajungand la 7.769,00 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 1,94%, pana la 364,41 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a crescut cu 0,84%, pana la 523,43 puncte.

Pe parcursul sedintei, indicii au atins niveluri mult mai ridicate, dar spre final s-a vazut o marcare de profituri, ce au mai redus din cresteri.

“Cred ca piata de la Bucuresti a incercat sa tina pasul indeaproape cu pietele externe, ca si in cursul saptamanii trecute. Am asistat la unele miscari de amploare chiar, insa fiind in continuare o perioada sensibila la orice fel de stire, era si firesc ca multi investitori sa marcheze castiguri pana la finalul sedintei”, explica Pacesila.

Ea sustine ca este posibil sa mai asistam la marcari de profit, mai ales ca in ultimele zile s-au facut randamente frumoase.

In acelasi timp, vanzarile de pe final ar fi putut fi generate si de o pre-deschidere deloc optimista a pietei americane.

“Vanzarile pe final au fost determinate de evolutiile indicilor externi care dupa cresterile din prima parte a zilei au inceput sa se corecteze. Dupa doua saptamani de aprecieri consistente determinate de rezultatele financiare pozitive indicii externi pot avea cateva sedinte de stationare sau chiar de corectie. In aceste conditii la primele semnale de scadere pe pietele externe investitorii autohtoni actioneaza in consecinta”, a explicat si Nicu Grigoras.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri