4 / 5

Prelungirea sedintei Sibex, esuata in mai putin de 4 luni

La sfarsitul lunii martie, Sibex a anuntat ca a primit acordul din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a-si prelungi cu 45 minute programul de functionare incepand cu data de 30 martie.

Arbitrul pietei de capital a hotarat ca orarul de tranzactionare al unei piete reglementate urmeaza a fi supus avizarii cu cel putin 15 zile lucratoare inainte de intrarea in vigoare.

Acest fapt ar fi dus la o intarziere a aplicarii noului in program in conditiile in care noul orar de tranzactionare a fost aprobat in data de 20 martie.

Initial, Bursa a propus brokerilor prelungirea sedintei de tranzactionare pana la ora 23:00, insa intermediarii s-au opus acestei propuneri.

Din 30 martie, programul de tranzactionare s-a desfasurat intre orele de la 9:45-18:00, cu o sesiune de predeschidere de la 9:15 la 9:45.

“Prin aceasta masura vizam cresterea lichiditatii, pe fondul tranzactionarii in paralel cu bursa americana pe un interval orar mai lung, stiut fiind ca participantii de pe piata Sibex urmaresc atent evolutia NYSE”, a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele Bursei din Sibiu.

Noul orar a functionat mai putin de 4 luni, in primele zile din iulie Sibex anuntand ca revine la sedinta de tranzactionare cu ora de inchidere la 17:15, in conditiile in care in ultimele trei luni, perioada in care s-a derulat un program-pilot de prelungire, volumele de tranzactionare nu s-au majorat.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri