3 / 4

Din 70 de emitenti, doar pentru 16 se va aplica noua limita

Cele 16 titluri au fost alese in functie de volatilitatea preturilor in ultimele trei luni, iar in urma monitorizarii aplicarea limitelor extinse ar fi intrat in vigoare pentru un singur emitent, o singura data, in sens crescator, se arata in comunicatul Bursei.

De asemenea, aceste titluri, fara Erste Bank, sunt cele mai lichide si cele mai tranzactionate din piata.

Desi Erste Bank (EBS) nu sunt foarte tranzactionata, noua limita de variatie va permite actiunilor sa evolueze in corelare cu schimbarile care vor avea loc pe Bursa din Viena, unde a fost listata pentru prima data. Totodata, Bursa de la Bucuresti ar putea deveni mai atractiva pentru investitorii straini care doresc sa tranzactioneze aceste titluri pe mai multe piete.

Necula crede ca limita de variatie ar trebui mentinuta, pentru moment, doar asupra titlurilor anuntate, in special pentru protejarea investitorilor. “Lipsa de lichiditate pe anumite simboluri asupra carora nu s-a aplicat aceasta modificare, cred ca a fost motivul pentru care s-au preferat doar cele mai importante si tranzactionate actiuni”, conchide reprezentatul Prime Transaction.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri