3 / 4

Cine este Franklin Templeton?

Franklin Templeton Investments este o firma de investitii americana fondata in 1947 la New York. Din 1973, sediul principal al companiei este in San Mateo, California.

Compania ofera servicii financiare, axandu-se in principal pe fonduri mutuale si scheme de pensie. Franklin Templeton Investments are 8.680 de angajati si in 2007 a avut un profit de 1,77 miliarde dolari. Compania are sucursale in 29 de tari si ofera solutii in peste 150 de tari.

Franklin Templeton este prezenta in Romania de 12 ani, avand investitii directe de 15 milioane dolari, dar si investitii indirecte prin detinerile de actiuni la companiile straine din regiune prezente si pe piata romaneasca, a declarat Mobius.

In Romania, au vizat in special doua tipuri de actiuni: ale companiilor producatoare de marfuri si ale celor axate pe bunuri si servicii de consum.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.

Fondul Proprietatea are un capital social de 14,24 miliarde lei, impartit in 14,24 miliarde actiuni nominative, ordinare, cu o valoare de 1 leu fiecare. Capitalul social subscris si varsat este in valoare de 13,680 miliarde lei, fiind indisponibilizate la Depozitarul Central peste 560 milioane de actiuni actiuni ale statului roman.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri