2 / 4

Obligatiunile administratiilor, cele mai sigure dupa titlurile de stat

“Alternativa atragerii de lichiditati de la populatie sau chiar de la diferiti investitori ce vor sa-si protejeze capitalul devine din ce in ce mai atractiva pentru administratia publica locala”, a afirmat Daniel Marinescu, sef al directiei de politici fiscale bugetare si investitii locale a Ministerului Administratiei si Internelor.

Marinescu a recomandat administratiilor publice care vor sa se finanteze prin piata de capital romaneasca sa apeleze la agentii specializate in astfel de consultanta pentru a obtine o valoare maxima a imprumutului.

Oficialul a afirmat ca plafonul de imprumut 3.500 miliarde lei pe care administratiile publice locale le pot accesa in acest an au fost depasit si solicita brokerilor si investitorilor sa se indrepte spre obligatiunile institutiilor care au la baza fonduri structurale.

La Bursa de Valori Bucuresti sunt listate 23 de obligatiuni ale administratiilor publice locale care au atras 600 milioane euro.

Pana la finalul anului, vor mai avea loc cel putin patru emisiuni de obligatiuni ale municipiilor Bistrita, Slobozia, Alba Iulia, a patra transa, si ultima parte a imprumutul realizat de judetul Iasi, a afirmat Marius Bostan (foto), senior partner la compania de consultanta VMB Partners.

“Valoarea acestor obligatiuni este de 217 milioane lei, cu o maturitate pe termen lung, de pana la 20 de ani, iar structura de rambursare se va face pe parcursul duratei de viata si nu printr-o singura transa finala”, a declarat consultantul.

Bostan a afirmat ca militeaza pentru maturitati de peste 20 de ani, deoarece administratiile publice prefera finantarea prin imprumut de la investitori si rambursarea acestuia pe o perioada mai luna de timp.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri