2 / 5

Pretul din OPP la Rompetrol Rafinare

Asociatia investitorilor considera ca pretul din oferta publica de preluare a Rompetrol Rafinare (RRC) va fi inadecvat oricarei metode de determinare daca s-ar face cu ignorarea sumei reale platite de catre KazMunaiGaz sau de persoanele cu care a actionat in mod concertat pentru achizitia actiunilor The Rompetrol Group.

Beze sustine ca pentru stabilirea unui pret corect pentru preluare detinerilor minoritare din cadrul Rompetrol Rafinare exista trei metode: pretul primit de catre Dinu Patriciu pentru vanzarea The Rompetrol Group, cotatia din ultimele 12 luni ale RRC si o analiza de evaluare.

In septembrie 2010 vor ajunge la maturitate obligatiunile convertibile detinute de catre Statul Roman la Rompetrol Rafinare, iar daca KazMunaiGaz nu le va rascumpara, Ministerul Finantelor va deveni actionarul majoritar.

“Daca KazMunai va rascumpara aceste obligatiuni, cum a anuntat ca o va face, pretul minim de conversie va fi de 0,1 lei/actiune, cu peste 85% mai mult decat cotatia titlurilor”, subliniaza presedintele Asociatiei.

El a mai afirmat ca actionarii Rompetrol Rafinare au dreptul la acelasi pret pe care l-a primit omul de afaceri Dinu Patriciu in urma tranzactiei cu KazMunaiGas, deoarece cotatia titlurilor dezvantajeaza detinerile minoritare.

AIPC atrage atentia asupra recentei oferte publice de preluare realizata de catre Sanofi Aventis Europe pentru achizitia actiunilor Zentiva Romania, fostul Sicomed, care demonstreaza ca daca pretul nu este corect nu se obtine rezultatul scontat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri