3 / 5

SIF-urile trebuie sa apartina actionarilor

Asociatia sustine eliminarea pragului de detinere la cele cinci societati de investitii financiare, deoarece limita impusa de lege descurajeaza investitorii care ar dori sa detina participatii semnificative din capitalul social al SIF-urilor.

“Daca dorim sa avem investitori straini pe piata de capital trebuie sa intelegem ca ei vor vrea sa se implice in managementul SIF-urilor, iar in actualele conditii acest lucru nu este posibil”, declara Dumitru Beze.

El doreste sa atraga atentia parlamentarilor ca neindeplinirea acestei schimbari a pragului de la 1% la 5% din SIF-uri “ar arunca in ridicol si ultimele sperante de seriozitate” ale pietei de capital si niciun investitor serios nu ar mai crede vreodata ca cererile sale vor fi ascultate in cadrul adunarilor actionarilor.

“Este necesar ca pana la votul din Parlament al proiectului, CNVM sa sanctioneze actionarii care nu au respectat prevederea legala privind limita de 1% din capitalul SIF-urilor si sa reglementeze mai strict posibilitatea off-shore-urilor de a face achizitii pe piata de capital din Romania”, explica reprezentantul Asociatiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri