4 / 5

Va mai reveni interesul investitorilor?

Totusi, o serie de emitenti ai acestei piete au reusit sa ramana in continuare in atentia investitorilor realizand volume de tranzactionare rezonabile si aducand randamente foarte bune investitorilor.

“Piata Rasdaq pastreaza inca un potential foarte mare, dar probabil acesta nu va atrage atentia investitorilor daca trendul ascendent se mentine si dupa ce indicii BVB vor epuiza o mare parte din posibilitatile de crestere. Dupa ce indicatorii de evaluare pentru companiile listate pe piata principala nu vor mai fi la fel de tentanti ca in acest moment cu siguranta atentia unui numar mare de investitori se va indrepta din nou catre piata Rasdaq”, explica Nicu Grigoras.

Se poate spune ca in ultimele luni s-a vazut o ameliorare a interesului investitorilor pentru piata Rasdaq.

Andrei Radulescu spune ca observa o orientare a investitorilor si pe piata Rasdaq, ca urmare a reducerii perceptiei riscului general de investitie pe piata de capital, a semnalelor de oboseala la nivelul pietei principale, dar si a atractivitatii mai multor emitenti, din punct de vedere al indicatorilor fundamentali.

„Dupa cresterile accelerate inregistrate la nivelul companiilor de pe piata principala (acestea prezentand chiar semnale de oboseala), dar si in contextul climatului bursier international favorabil (volatilitate controlata, ca urmare a amplificarii semnalelor de iesire din recesiune a economiei mondiale, dar si a evolutiei peste estimarile analistilor a rezultatelor companiilor pe plan international), mai multi investitori au redescoperit Rasdaq (cu un decalaj, in general). Totodata, trebuie mentionat si faptul ca la aceste cresteri au contribuit si rezultatele bune si chiar foarte bune raportate de companiile in cauza”, mentioneaza Andrei Radulescu.

Astfel, el evidentiaza o serie de titluri de pe aceasta piata, care au prezentat cresteri semnificative in ultimele luni: ARMAX GAZ Medias, Iproeb Bistrita, Prospectiuni, UPET, Albalact, Avicola Buzau, Nutricom etc.

„In prezent, pe baza analizelor fundamentale, recomand, la nivelul pietei RASDAQ (din titlurile pe care le analizez), UPET, Prospectiuni, Armax, Avicola Buzau, Nutricom”, a mai spus analistul.

Nicolae Snagoveanu considera ca este timpul ca si emitentii sa se faca mai cunoscuti, in conditiile in care mijloacele necesare sunt tot mai accesibile.

“Ca sa atragi interes trebuie sa te faci cunoscut, sa iti publici perspectivele, sa fii mai transparent si sa extinzi relatia cu posibilii investitori. Nu poti sa stai sa astepti in speranta ca apare vreun investitor. Pe de alta parte insa, pe masura ce semnalele din economie vor fi mai pozitive si interesul investitorilor se va extinde catre companiile de pe Rasdaq. Contextul actual ramane destul de incert, investitorii raman precauti si prefera sa migreze acolo unde este interes”, a declarat brokerul Tradeville.

In opinia sa, este nevoie de mai mult optimism si rezultate economice vizibile pentru ca Rasdaq sa revina din nou in atentia investitorilor.

“Vom vedea interes pentru piata Rasdaq cand va reveni interesul general al investitorilor pentru burse, adica odata cu revenirea increderii in economie. Dar probabil ca atunci vom avea o alta configuratie a sectiunii Rasdaq”, a conchis Paul Brendea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri