1 / 4

Fond inchis, cu plasamente in actiuni locale si internationale

In urma cu un an, Cristian Tudorescu (foto), fostul analist-sef al unei importante companii de brokeraj din Romania anunta lansarea unui business inedit: un SAI ce a administrat intr-o prima faza exclusiv portofolii individuale. Era prima companie de acest gen care miza pe personalizarea serviciilor, intr-o piata in care doar cateva companii ofereau astfel de servicii, ambalate intr-o gama mai larga de produse.

Dupa un an in cate piata de asset management romaneasca a suferit mai multe transformari, Explore Asset Management lanseaza o premiera in Romania: un fond inchis, cu deschideri periodice, orientat pe plasamente in actiuni de pe bursa romaneasca si din strainatate.

“Conturile individuale implica sa adaptam strategia pe profilul clientului si sa ii administram personalizat portofoliul. Acum, propunem o strategie in care noi credem si pe care investitorii se vor plia”, explica Cristian Tudorescu, directorul general Explore Asset Management, intr-un interviu acordat Wall-Street.

Atragerea de capital este stabilita pentru urmatoarele saptamani, imediat dupa aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Urmatoarele transe de subscriere vor fi in aprilie si apoi spre sfarsitul anului viitor.

“Portofoliul-tinta este o combinatie intre expunerea pe revenirea Europei de Est, inclusiv Romania, si pe zona de crestere (chiar si din aceasta perioada) din Asia si America Latina, mai exact Brazilia. Pe aceste piete, expunerea va fi indirecta, prin indici sau Exchange Traded Funds (ETF-uri). Vrem sa oferim clientilor oportunitatea cresterilor actuale si a revenirilor din viitor”, a mai spus Tudorescu.

Mai mult, lansarea acestui fond vine intr-un moment de echilibru intre confirmarea unor asteptari de asezare economica la nivel international si pastrarea unui potential de crestere a pietelor emergente de actiuni, intr-o perspectiva de 2-3 ani.

“Am ales sa facem un fond inchis, cu deschideri periodice, pentru ca vrem sa contam pe un anumit capital, fara sa existe riscuri foarte mari de retrageri de bani sau fluctuatii”, a motivat Tudorescu alegerea profilului noului fond Explore Asset Management.

O unitate de fond va costa 2000 de lei, fiind o cerinta legislativa pentru acest produs.

Daca pe partea de administrare personalizata clientii provin din zona “high net worth”, suma mimina pentru investitia in actiuni fiind de 30.000 de euro, fondul targeteaza si oameni cu venituri medii sau peste medie, care pot aloca o anumita suma de bani in zona investitiilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri