2 / 4

“Marja de la optimism la prudenta este destul de mare”

Tudorescu se fereste sa faca estimari privind numarul de clienti ai fondului. Odata cu aprobarea CNVM si inceperea perioadei de subscriere vor exista prezentari publice menite sa atraga noi clienti. In acelasi timp, clientii existenti pot aloca sume de bani suplimentare sau pot realoca investitiile lor prin intermediul Explore Asset Management

“Ma astept ca o parte din investitorii actuali sa suplimenteze sumele sau migreze cu o parte din bani spre fond, pentru a se expune mai mult pe pietele de actiuni. Exista si potentiali clienti – tinta pentru fond, cu care am discutat in trecut si care vor prefera sa investeasca direct in fond. La acest moment, marja de la un nivel optimist la unul prudent privind nivelul activelor este destul de larga, insa pe masura ce vom derula promovarea vom putea avansa si astfel de cifre”, a explicat Tudorescu.

Managerul nu exclude ideea de a mai lansa fonduri in viitor, dar nu in curand, pentru ca fiecare etapa trebuie abordata si gestionata cu atentie.

Banii alocati nu vor fi plasati in actiuni inca de la inceput. “In timp ce noi ne construim expunerea pe actiuni, pe parcursul a 3-6 luni, partea neinvestita va merge spre instrumente cu venit fix, care sa conserve valoarea”.

Fiind vorba de actiuni, a caror evolutie exacta este imposibil de estimat, randamentul nu poate fi garantat. Cu toate acestea, directorul Explore Asset Management acorda o probabilitate foarte mare scenariului ca intr-un orizont de 2-3 ani pietele emergente sa ofere randamente foarte bune raportat la nivelurile actuale de evaluare a actiunilor

Tudorescu spune ca estimarea are si o provocare inclusa, iar dupa informarile clientilor, acestia vor observa un potential randament fata de istoric.

“Este nevoie de un astfel de fond, publicul din Romania resimte marja restransa in care poate actiona pe Bursa de Valori Bucuresti si sunt binevenite astfel de vehicule, care dau acces la alte piete din lume, in mod indirect. Sigur ca ar putea investi si individual in astfel de instrumente, dar gestiunea si costurile ar fi foarte mari”, explica seful Explore.

Fondul asteapta avizul CNVM in urmatoarele saptamani, pentru a incepe perioada de subscriere. Tudorescu estimeaza ca prima perioada de subscriere poate incepe in a doua jumatate a lunii noiembrie.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri